Segafredo – Selezione Espresso koffiebonen review

Segafredo - Selezione Espresso koffiebonen review van de Koffieslurper, kan dit bekende merk de Koffieslurper verrassen?

Segafredo - Selezione Espresso koffiebonen

10,99
5.1

Espresso

6.5/10

Lungo

5.0/10

Smaak

4.0/10

Prijs / kwaliteit

5.0/10

Voordelen

  • Licht zuur maar niet te
  • Overal verkrijgbaar

Nadelen

  • Verbrande geur bij openen verpakking
  • Kapot gebrande bonen
  • Betere Segafredo koffiebonen verkrijgbaar

Koffieboon

Het merk Segafredo is terug voor een rematch met de Koffieslurper, nu met de Segafredo Selezione Espresso koffiebonen. De Segafredo – Espresso Casa koffiebonen kwamen weg met een krappe voldoende.

Zoals iedere review begint de Koffieslurper met de Segafredo Selezione Espresso koffiebonen te omschrijven. Segafredo gebruikt een melange van 80% arabica en 20% robusta koffiebonen afkomstig uit Brazilië, Costa Rica, Colombia en Ivoorkust. Een echte party van smaken zou de Koffieslurper verwachten.

Donker gebrande Segafredo Selezione Espresso koffiebonen,
De kapot gebrande Segafredo Selezione Espresso koffiebonen

Bij het openen van de Segafredo Selezione Espresso koffiebonen verpakking kwam een onaangename brandgeur de Koffieslurper tegemoet. De koffiebonen verschillen zeer van grootte, dus het is inderdaad duidelijk een melange van verschillende koffiebonen.

Er moet hier wel gebruik zijn gemaakt van een donkere branding, dit valt ook goed te zien aan de foto hierboven. De koffiebonen zijn te erg gebrand, dan ontstaan er breuken in de koffieboon.

Het resultaat is dat sommige koffiebonen uit elkaar vallen van ellende en alleen een schil over blijft, niet bevorderlijk voor de smaakpapillen van de Koffieslurper.

De smaak wordt bij Segafredo als volgt omschreven

“Subtiele geuren van rood fruit, kruiden en vanille komen samen met smaken van pure chocolade en noten. Een blend die zich kenmerkt door een medium body en een lage rins in de afdronk.”

Rins blijkt een aangename licht zure afdronk te zijn met een klein zoetje. Zo leert de Koffieslurper ook weer wat bij. Het zal de Koffieslurper zeer benieuwen of de smaken naar voren komen, de tong zal het leren.

Espresso

De geuren van de Espresso zou de Koffieslurper omschrijven als een verbrande geur. De andere aroma’s kunnen inderdaad kruiden zijn, maar in ieder geval geen vanille zoals geadverteerd. De cremalaag is lichtbruin en iets hoger door het gebruik van arabica bonen in deze melange.

Pure chocolade en noten zijn ook niet te bekennen in deze espresso, dat is niet erg, maar dan moet je het niet vermelden. Er is wél een licht zure afdronk! Rins, zoals hierboven geleerd door de Koffieslurper. De zoete afdronk is dan niet te beginnen, het blijft zuur, maar niet zo erg dat je mond er een duckface van krijgt.

De espresso van de Segafredo – Selezione Espresso koffiebonen krijgt toch gewoon een voldoende van de Koffieslurper. Beter dan verwacht.

Lungo

Tijd om de lungo te slurpen van de Segafredo – Selezione Espresso koffiebonen. Het aroma is identiek aan de espresso, dat wil zeggen een niet lekkere koffiegeur. Door het gebruik van meer water komen de smaken bij de espresso niet meer terug.

De overgebleven smaak kan ik enkel als kruidig omschrijven, niet echt bij koffie passend. De smaak blijft niet lang hangen, dus een mindere body en de rinse smaak is ook weer terug naar Italië gegaan bij deze lungo.

Conclusie

De Segafredo – Selezione Espresso koffiebonen verrast bij de espresso, de Koffieslurper had nog minder verwacht. Jammer genoeg is er bij de lungo wel de verwachte teleurstelling van de Koffieslurper, de Koffieslurper zoekt gewoon geen kruidig warm water, jammer. Dit zorgt totaal voor een kleine onvoldoende.

Drink je alleen maar espresso en houd je van een wat kruidige rinse smaak, dan is er nog een lans te breken voor deze Segafredo telg. Een lungo moet je sowieso niet slurpen met deze koffieboon.

Wil je het merk toch trouw blijven en wat slurpen, kies dan voor de Segafredo – Espressso Casa koffieboon, deze is over het algemeen meer in balans.


Slurp ook deze reviews