Segafredo – Espresso Casa Koffiebonen Review

Segafredo koffiebonen zijn in iedere supermarkt te vinden, maar zijn ze je geld waard? De Espresso Casa Koffiebonen worden geslurpt.

Segafredo Espresso Casa Koffiebonen

10,-
6.3

Espresso

7.0/10

Lungo

5.5/10

Smaak

6.0/10

Prijs/Kwalteit

6.5/10

Voordelen

  • Voor de liefhebber van milde koffie
  • Overal verkrijgbaar

Nadelen

  • Te milde lungo

Koffieboon

We hebben weer eens een koffieboon van een van de bekende merken uit de supermarkt gekocht, Segafredo. Dit merk heeft veel verschillende koffiebonen in de winkel, maar komt deze de koffieslurper test goed door?

Het is goed te zien dat de bonen van verschillende plantages afkomstig zijn, sommige zijn niet meer heel en hebben een andere kleur, kleine en grote bonen wisselen elkaar af, dus duidelijk een melange.

De Segafredo Espresso Casa koffiebonen is een melange van verschillende bonen van de eigen plantages van Segafredo in Brazilië, Costa Rica, Columbia en Ivoorkust. Het is een melange van Arabica en Robusta, de verhouding van deze bonen kan ik niet vinden, maar het is vaak 20-25% Robusta en de rest Arabica.

De smaak wordt omschreven als een rijk aroma, zwakkere nasmaak met een kruidige body en afdronk. Al slurpend zullen we erachter komen of dit echt zo is.

Espresso

De Espresso heeft een gemiddelde crema laag en een geur van koffie bij het zetten, dat nodigt in ieder geval uit tot proeven. De eerste slurp maakt mij al direct duidelijk dat deze Espresso inderdaad een kruidige body heeft, maar geen pittige, maar juist een milde. De smaak blijft niet lang hangen maar is prettig. De Segafredo Espresso Casa koffieboon zorgt voor een milde espresso en zal dus door veel mensen gewaardeerd kunnen worden die niet houden van een pittige of bittere nasmaak

Lungo

De Lungo van deze koffieboon heeft een goede crema laag, dit komt door de robusta bonen die worden gebruikt. Deze hebben vaak een bittere nasmaak, vandaar dat ook maar 20-25 procent van de melange bestaat uit deze boon. De milde smaak van de bonen zorgt bij de lungo voor een wat flauwe bakje pleur. Viel te verwachten, maar toch een beetje jammer.

Conclusie

Segafredo is een van de bekende merken, maar deze eerste boon is niet meer dan normaal. Vandaar een normale voldoende voor deze koffie. Hou je niet echt van een pittige koffie, maar gewoon een bakje met het liefst nog wat erbij, dan kan je deze koffie nemen. Hou je van een pittig bakje koffie of echt een volle smaak laat deze koffie dan staan. Voor de 10,- per kilo zijn er betere koffiebonen te vinden.


Slurp ook deze reviews