Roots – Medium Roast Espresso Koffiebonen Review

Het relatief nieuwe merk Roots doet zijn intrede in het koffielab van de Koffieslurper. Zijn deze biologische koffiebonen te slurpen?

Roots - Medium Roast Espresso Koffiebonen

7,89€
6.9

Espresso

6.8/10

Lungo

7.0/10

Smaak

7.0/10

Prijs / kwaliteit

6.6/10

Voordelen

  • Uniek smaakprofiel
  • Kruidig
  • Biologisch
  • Medium gebrand

Nadelen

  • Kruidig is niet voor iedereen
  • Minder volle body bij een lungo

Koffieboon

Het relatief nieuwe merk Roots komt het Koffieslurper universum binnen met de Roots – Medium Roast Espresso Koffiebonen. Deze worden gebrand door Neuteboom in Nederland en de koffiebonen komen uit Latijns-Amerika. Jammer genoeg kan de Koffieslurper niet vinden uit welke landen de koffiebonen precies komen.

Neuteboom zegt dat het bedrijf duurzaamheid hoog in vaandel heeft staan en daarom zijn deze koffiebonen biologisch. Een e-mail naar Neuteboom met de vraag uit welke landen de koffiebonen precies komen werd echter niet beantwoord.

Roots - Medium Roast Espresso Koffiebonen
Roots – Medium Roast Espresso Koffiebonen

De Roots – Espresso Koffiebonen zijn zoals hierboven te zien inderdaad medium gebrand. Alle bonen zijn nog heel, lichtbruin van kleur en het vet uit de boon is niet naar buiten gekomen. De smaak wordt door Neuteboom omschreven als.

̈Koffie met een kruidige smaak die toch zacht overkomt. De chocoladesmaken zorgen voor zoetheid en een volle romige body. “

De Koffieslurper zal deze boon, geplukt ergens in Latijns-Amerika, aan de slurptest onderwerpen.

Espresso

De neus van de Koffieslurper is zoals jullie weten ook gevoelig. Gelukkig komt er van de vers gezette espresso van de Roots – Espresso Koffiebonen een lichte geur van koffie. De medium branding zorgt ervoor dat de geur van de koffiebonen behouden blijft en niet weggebrand.

De cremalaag is lichtbruin van kleur en laag, er zal dus meer gebruik zijn gemaakt van arabica bonen. De espresso is inderdaad kruidig, zoals aangegeven door Roots. De chocolade smaken zijn echter niet te proeven door de Koffieslurper.

De espresso heeft wél een volle body, de licht bittere kruidige afdronk blijft nog even hangen achter op de tong. Romig is deze jammer genoeg niet. Ben je een fan van een kruidige espresso, dan doet u geen miskoop met deze Roots – Medium Roast Espresso Koffiebonen.

Lungo

De lungo van de Roots – Medium Roast Espresso Koffiebonen brengt zoals verwacht ook een kleine cremalaag naar het front. De smaak van de koffie blijft kruidig, alleen minder intens dan bij de espresso.

Tot de verbazing van de Koffieslurper kwam er een lichtzoete aroma de neus van de Koffieslurper tegemoet na het zetten van de lungo. De smaak van kruidige koffie blijft stabiel en blijft ook nog even hangen in de mond.

De lungo van de Roots espresso koffiebonen is zeker goed als je van kruidige koffie houdt.

Conclusie

De Roots Espresso Koffiebonen zijn de Koffieslurper niet tegengevallen. De kruidige smaak blijft overeind staan bij de espresso en de lungo. De chocoladesmaken en zoetigheid zijn echter niet overgekomen na het bereiden van de koffieboon.

De romige volle body is niet aanwezig, maar de smaak blijft bij de espresso wel lekker hangen in de mond en op de tong.

Hou je van een kruidige koffie, dan zijn de Roots – Medium Roast Espresso Koffiebonen zeker een goede keuze voor de prijs. Geen uitstekende prijs/kwaliteit verhouding maar wel uniek in zijn smaakprofiel en dat mag wat kosten. Zoekt u een espresso met meer pit, slurp dan de Hema – Espresso Dark Roast Koffiebonen.


Slurp ook deze reviews