Roots – Dark Roast Koffiebonen Review

Het donker gebrande broertje van de Roots - Medium Roast koffiebonen is nu aan de beurt voor een koffieslurp. Smaakt deze ook voldoende voor de prijs?

Roots - Dark Roast Koffiebonen

7,89€
6.9

Espresso

7.2/10

Lungo

7.0/10

Smaak

7.0/10

Prijs / kwaliteit

6.5/10

Voordelen

  • Biologisch
  • Donker gebrand zonder vette bonen
  • Redelijke prijs voor Biologische bonen

Nadelen

  • Lage cremalaag
  • Niet geheel volgens het smaakprofiel

Koffieboon

Het donker gebrande broertje van de Roots familie, de Roots – Dark Roast Koffiebonen, is de volautomatische espressomachine van de Koffieslurper binnengevallen voor een review.

De Roots – Dark Roast Koffiebonen komen uit Ethiopië, dit is de eerste Afrikaanse koffieboon voor de Koffieslurper. Zoals alle koffiebonen bij Roots zijn deze Roots – Dark Roast Koffiebonen biologisch geteeld.

Er wordt gebruik gemaakt van een melange van Robusta / Arabica bonen, jammer genoeg kan de Koffieslurper niet de verdeling te weten komen. De Koffieslurper gaat ervan uit dat de standaard 20% Robusta en 80% Arabica gebruikt wordt voor deze melange van Roots.

Donker gebrande Roots - Dark Roast Koffiebonen
Donker gebrande Roots – Dark Roast koffiebonen

De bonen zijn inderdaad donkerder gebrand dan bij de Roots – Medium Roast Espresso Koffiebonen.

“Soepele koffie met een sprankeling van citrusvruchten en zoete smaken van chocolade. Met een volle en intense afdronk.”

Beschrijving door Neuteboom

Het smaakprofiel van de Roots – Dark Roast Koffiebonen belooft erg veel. Soepel en zoet, maar tegelijkertijd ook vol en een intense afdronk. De tong van de Koffieslurper is erg benieuwd of deze donker gebrande Afrikaanse koffieboon de hoge verwachting kan waarmaken.

Espresso

Een licht frisse geur komt van de espresso van de Roots – Dark Roast Koffiebonen af samen met een geur van koffie. Daar houdt de Koffieslurper van! Het laagje crema is licht van kleur.

De Koffieslurper heeft te maken met een lichtzoete beginsmaak van de espresso, de smaakt loopt daarna over in een medium body en een medium bittere afdronk. Intens is de afdronk dus zeker niet volgens de Koffieslurper.

Het medium bittertje blijft wat langer hangen in de keel en tong, maar is niet vervelend voor de Koffieslurper. Ruime voldoende voor de Roots – Dark Roast Koffiebonen.

Lungo

De smaak van koffie is bij de Lungo ook nog aanwezig, dat had de Koffieslurper niet verwacht. De Citrus is nog aanwezig, het bittertje en de afdronk zijn echter verloren gegaan in het gebruik van meer water voor de Lungo.

Het karakter van de Roots – Dark Roast Koffiebonen is nog behouden gebleven. Deze koffie kunt u dus meerdere keren per dag drinken zonder blijvende nasmaak. De Koffieslurper geeft wederom een ruime voldoende.

Conclusie

De Roots – Dark Roast Koffiebonen zijn net zoals zijn lichtere broertje de eerste smaakvolle BIO koffieboon, welke ook nog betaalbaar is. De Koffieslurper snapt dat mensen echte biologische koffiebonen willen, maar willen natuurlijk niet inleveren op kwaliteit.

De Koffiebonen van het merk Roots zijn een goede keus voor de duurzame Koffieslurper. De prijs valt voor een biologische koffieboon ook nog eens mee.

Houdt u van een espresso met een licht zoete dronk en medium bittere afdronk, dan raadt de Koffieslurper u deze koffiebonen zeker aan. Deze koffie kan de hele dag door gedronken worden, zonder een pruilmondje van zuur te ontwikkelen.


Slurp ook deze reviews