Nespresso – Stockholm Fortissio Lungo review

De nieuwe koffiecapsule machine gaat getest worden met de Nespresso - Stockholm Fortissio Lungo. Slurp mee met de Koffieslurper!

Nespresso - Stockholm Fortissio Lungo

4,40 per 10
3.8

Lungo

4.5/10

Smaak

4.0/10

Prijs/kwaliteit

3.0/10

Voordelen

  • Simpel te zetten
  • Nespresso cremalaag

Nadelen

  • Vlakke smaak
  • Niet kloppend smaakprofiel
  • Duur

Koffiecup – Nespresso Stockholm Fortissio Lungo

Deze keer maakt de Koffieslurper een reis, zonder zijn huis uit te komen, de volautomatische bonenmachine maakt plaats voor een koffiecapsulemachine. De reis gaat via Nespresso naar Stockholm, hierbij de Nespresso – Stockholm Fortissio Lungo review.

Waarom Nespresso gekozen heeft voor de naam Stockholm voor een lungo is de Koffieslurper een raadsel, er groeit geen koffieboontje in de kou van Zweden. Gelukkig ben ik maar een simpele koffieslurper en hoef ik mij alleen bezig te houden met de smaak van koffie.

Deze smaak wordt door de marketing mensen van Nespresso uitgebreid omschreven.

“Monsooned Malabar te combineren met Colombiaanse Arabica voor een intense, zoete koffie met een vleugje bitterheid.”

Van de Nespresso marketing divisie

Wat zijn “Monsooned Malabar koffiebonen” vraagt u? De Koffieslurper had er ook nog nooit van gehoord. Het blijken Indiase koffiebonen te zijn die 3 tot 4 maanden liggen te wellen in de moesson regen. Hierdoor verliezen de koffiebonen hun zuurgraad waardoor er een neutrale pH balans ontstaat.

De Monsooned Malabar koffiebonen worden volgens Nespresso donker gebrand en de Colombiaanse bonen licht. Nu kan de Koffieslurper aan de buitenkant van een capsule niet zien of dit daadwerkelijk zo is, gelukkig zal de smaak veel duidelijk maken. Als er gebruik wordt gemaakt van een donkere branding is dit goed te proeven.

Leuk verhaal, maar is het te slurpen? dat is de vraag.

Smaak Lungo

De typische Nespresso cup geur komt direct uit het capsule apparaat na de eerste druppels koffie eruit te hebben gedrukt. Jammer genoeg heeft de Nespresso – Stockholm Fortissio Lungo geen karakter, de smaak is heel erg vlak, Nespresso geeft deze Stockholm Fortissio Lungo een 8 op een schaal van 12 van intensiteit. De Koffieslurper had daarom meer pit verwacht, niet een slap vlak bakje pleur.

Als de Koffieslurper zijn best doet kan er een zeer lichte mild zoete smaak geproefd worden, zonder body. De afdronk is heel licht bitter, al met al zeer teleurstellend.

Conclusie

Er blijkt in een Nespresso – Stockholm Fortissio Lungo cup 5,7 gram koffie te zitten. Dan is het bijna onmogelijk om hier een lungo van 110ml van te zetten met een beetje smaak.

Dat bleek ook uit de test van de Koffieslurper, zeer teleurstellend. Mooie marketingpraatjes, maar er is niks van waar! Ze kunnen bij Nespresso natuurlijk niet zeggen, vlakke milde smaak met een licht bittertje. Het is echter wel de waarheid, gelukkig zal de Koffieslurper jullie altijd de slurpende waarheid vertellen.

Het mooiste komt nog, ze vragen 44 cent per cupje! Dat is niet aan de kwaliteit van de koffie uitgegeven in ieder geval.

Stockholm Fortissio Lungo
Stockholm Fortissio Lungo Cup

Het beste van deze koffie is het cupje, deze ziet er leuk uit met de tekening, hopelijk kunnen de andere cups de Koffieslurper beter bekoren.


Slurp ook deze reviews