Lavazza – koffiebonen – Qualità Oro review

Lavazza - koffiebonen - Qualità Oro

12
6.8

Espresso

7.5/10

Lungo

7.0/10

Smaak

6.5/10

Prijs/kwaliteit

6.0/10

Voordelen

  • Medium gebrand
  • Niet vette bonen
  • 100% Arabica
  • Overal verkrijgbaar

Nadelen

  • Iets te zuur
  • lage cremalaag

Koffieboon

De eerste keer dat de koffieslurper een koffieboon van het bekende merk Lavazza onder zijn smaakpapillen krijgt. Zal deze supermarkt koffieboon zijn geld waar zijn?

De Lavazza Qualità Oro koffieboon is medium gebrand en totaal niet vet. Dat zie je niet vaak in deze prijsklasse. Het is een melange van verschillende arabica bonen, er komt dus geen robusta aan te pas bij deze melange.

Lavazza omschrijft zelf de smaak van de koffieboon als volgt

De Qualità Oro proeft zoet, met hinten van chocola, bloemige tonen en zelfs een beetje sinaasappelschil. Ervaar het zoete van het Italiaanse leven met deze aromatische koffiebonen van Lavazza.

Closeup koffieboon
Duidelijke medium branding met behoud van de hele boon

Espresso

Een zeer kleine cremalaag bij het zettten van de espresso met deze koffieboon, zoals verwacht mag worden van een 100% arabica melange. Er is een lichte geur van koffie, de smaak is niet zoals omschreven.

De smaak is licht zuur en niet zoet, of bitter. Er zijn wel fruitige tonen te proeven en de smaak blijft wel in de mond hangen. Lekker espresso voor overdag, maar zou wat meer pit kunnen gebruiken voor gebruik later op de dag.

Groep koffiebonen

Lungo

De lungo heeft ook een lage cremalaag en mist zoals gewoonlijk een stuk van de smaak, dat komt deze koffie wel ten goede omdat deze dan minder zuur wordt. De frisse smaak is nog wel te onderscheiden en blijft even in de mond hangen. Een goed bakje koffie, maar iets te zuur naar mijn smaak.

Conclusie

Een redelijke binnenkomer van Lavazza, dit bekende Italiaanse merk is de eerste boon uit de supermarkt welke echt medium gebrand is EN niet vet. Dit is dus een veilige koffieboon voor in iedere koffie machine.

Over smaak valt altijd te twisten en deze koffie is volgens de koffieslurper iets te zuur, mist wat pit voor de Espresso. Wel een frisse nasmaak en afdronk, wat sommige mensen juist lekker vinden.

Vaak zijn deze koffiebonen in de aanbieding te vinden, de normale prijs van 8,- per 500 gram is te prijzig, maar online al te vinden voor 12,- per kilo. Dan kan deze medium gebrande niet vette boon de goede keus zijn voor een licht zure, frisse espresso.


Slurp ook deze reviews