Lavazza – Espresso Italiano Classico – Koffiebonen review

Lavazza - Espresso Italiano

13€
7

Espresso

7.5/10

Lungo

7.0/10

Smaak

7.5/10

Prijs/Kwaliteit

6.0/10

Voordelen

  • Niet vet
  • Smaakprofiel klopt

Nadelen

  • Iets te zuur
  • Niet Italiaans Pittig

Koffieboon

Dit keer de beurt aan Lavazza om onze smaakpapillen te verblijden met de Espresso Italiano Classico koffieboon. Deze medium gebrande koffieboon bestaat uit 100% Arabica bonen uit Midden- en Zuid-Amerika. De bonen zijn heel en niet vet, altijd goed voor onze volautomaat.

Lavazza – Espresso Italiano Classico – Koffieboon – Medium branding

Het is altijd leuk om te kijken hoe de koffiebrander zelf de koffie en de boon omschrijft, Lavazza zegt het volgende over deze blend

“Een Lavazza blend van 100% speciaal geselecteerde Arabica koffiebonen voor een volle en intens aromatische smaak met bloemige en fruitige tonen. De perfecte espresso voor ieder moment van de dag. ”

Espresso

De Arabica bonen zorgen voor een kleine maar wel aanwezige cremalaag bij deze koffieboon. Het aroma is te omschrijven als fris en zoet. De smaak is voor de verandering ook echt als omschreven door de fabrikant. Het is een fruitige smaak met een licht zure afdronk, maar zeker niet overheersend. Niet echt mijn smaak, maar mocht je houden van een fruitige espresso dan sla je met deze koffieboon de plank niet mis.

Lungo

De lungo van deze Lavazza koffieboon behoudt ook zijn smaakprofiel, zoals omschreven door Lavazza. De licht zure afdronk blijft nu echter minder lang hangen. Een goed bakje voor iemand die van licht fris en zuur houdt.

Conclusie

Lavazza is een van de fabrikanten die een goed smaakprofiel meegeeft aan zijn koffiebonen. Deze kloppen bij deze boon ook nog eens! Chapeau, dat Lavazza niet verzandt in marketingpraat en hoe geweldig goed deze bonen wel niet zijn.

Hou je van een fruitige smaak en licht zure nadronk, dan is deze koffieboon aan te bevelen. Zelf had ik iets meer pit verwacht van een Espresso Italiano, de espresso’s in Italië zijn een stuk pittiger van smaak.

De Lavazza – Espresso Italiano Classico is met zijn 13€ per kilo aan de dure kant, maar is vaak in de aanbieding 1+1 gratis dan is het leuk om eens te proberen voor de verandering.


Slurp ook deze reviews