Jumbo – Dark roast koffiebonen review

De Jumbo komt het Koffieslurper binnen met de Dark roast koffiebonen. Zijn deze koffiebonen lekker? Lees het in de onafhankelijke test van de Koffieslurper

Jumbo - Dark roast koffiebonen

8,49
5.6

Espresso

6.8/10

Lungo

4.5/10

Smaak

5.3/10

Prijs / kwaliteit

5.7/10

Voordelen

  • Pittige espresso
  • Donker gebrand maar niet te vette bonen

Nadelen

  • Verliest zijn smaakprofiel bij een lungo
  • Herkomst koffiebonen niet bekend

Koffieboon

Zijn de koffiebonen van de Jumbo lekker? Dat is wat de Koffieslurper gaat uitzoeken. De Jumbo is een grote supermarkt, met hun eigen lijn koffiebonen. De Koffieslurper begint met de Jumbo – Dark roast koffiebonen, met het bijschrijft ¨Vol & Pittig¨ met een kracht van 8 van de 12 op de koffieschaal van Jumbo.

De koffiebonen van de jumbo hebben geen certificering, maar ze zeggen zelf op hun website.

¨Deze Jumbo koffie is afkomstig van boerenorganisaties die 100% duurzaam zijn gecertificeerd met aandacht voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu¨

Mooie tekst, maar dus geen enkele manier om te weten of dit echt waar is.

De koffiebonen zelf zijn donker gebrand, zelfs tot het zwarte aan toe, de Koffieslurper is benieuwd wat dit met de smaak zal doen. Het zijn 100% arabica bonen, jammer genoeg is de herkomst onbekend.

Jumbo - Dark roast koffiebonen van dichtbij
De Jumbo – Dark Roast Koffiebonen zijn donker gebrand

Buiten de slogan ¨Vol & Pittig¨ geeft de Jumbo geen smaakomschrijving. De Koffieslurper laat zich dus maar verrassen.

Espresso

De espresso van de Jumbo – Dark roast koffiebonen heeft een lage cremalaag door gebruik van de 100% Arabica bonen. Het aroma is licht gebrand, maar ook een zoetje is in het aroma te bespeuren.

De smaak pittig komt de Koffieslurper bij de eerste slurp wél naar boven, maar dit heeft ook gelijk de boventoon. De andere smaken (als die er al zouden zijn) worden tenietgedaan door de donkere branding.

Vol is deze espresso in ieder geval niet, de smaak blijft niet lang hangen en is monotoon. Pittig met een afdronk welke iets te zuur is naar de smaak van de Koffieslurper.

Toch is een kleine voldoende op zijn plaats voor de espresso, hou je gewoon van een pittige espresso zonder poespas, slurp dan de Jumbo – Dark roast koffiebonen.

Lungo

De lungo komt het espressoapparaat uit met een aroma van koffie en een lage cremalaag. Door de donkere branding die gebruikt is bij deze koffiebonen van de Jumbo, had ik een wat meer branderige geur verwacht. Deze is er niet en dat is een pluspunt, de Koffieslurper wil immers de smaak van koffie tot zich nemen.

De smaak wordt jammer genoeg een stuk minder in vergelijking tot de espresso. Een meer zure smaak heeft nu de boventoon met een lichtzoete afdronk. Het pittige vuurtje is ook gedoofd, dat is erg jammer voor de Koffieslurper.

Conclusie

Hallo Jumbo – Dark Roast Koffiebonen! Is de eerste zak koffiebonen getest door de Koffieslurper. Deze heeft geen tongen kunnen verblijden voor de lange slurp. De slogan “Vol & Pittig” blijft niet overeind.

De espresso van deze koffiebonen is de moeite waard als je houdt van een pittige espresso. Door gebruik te maken van 100% Arabica bonen is de cremalaag bijna afwezig, maar de smaak van de koffie komt goed naar voren. Alleen Vol is deze espresso niet te nomen, wél pittig, dus voor de pittige Koffieslurper.

Van de lungo krijgt de Koffieslurper echter een slappe tong, de pittige smaak verdwijnt volledig en wat overblijft is een zuurtje, zoetje en water. Niet echt een koffieboon die de koffieslurper zou gebruiken voor een lungo. Zo komt de Koffieslurper op een minimale voldoende voor deze koffiebonen, puur door de redelijk goede espresso.

Mocht je houden van een pittige espresso, maar drink je ook wel eens een lungo, kijk dan eens naar de Hema – Espresso Dark Roast koffiebonen.


Slurp ook deze reviews