Hema – lungo ultimo koffiecups review

Het is weer eens tijd om een koffiecapsule te slurpen. Deze keer van de Hema en gelijk een lungo. Is de Lungo Ultimo koffiecup, te slurpen of niet?

Hema - lungo ultimo koffiecups

3,-
6.7

Lungo

6.0/10

Smaak

6.5/10

Prijs/Kwaliteit

7.7/10

Voordelen

  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Voor de beginnende koffiedrinker
  • Rainforest alliance keurmerk

Nadelen

  • Voor de beginnende koffieslurper
  • Geen afdronk door milde smaak

Koffiecup

De Hema komt terug bij de Koffieslurper, nu met de Hema – lungo ultimo koffiecup. De koffiebonen van de Hema zijn volgens de Koffieslurper zeer goed in de prijs-kwaliteit verhouding.

Zijn de koffiecups lungo ultimo van de Hema ook lekker? Tijd voor een review.

De Koffiecups van de Hema zijn gemaakt voor de Nespresso apparaten, alleen zijn de cups veel goedkoper dan van Nespresso zelf.

3,- per 24 in plaats van 4,80 per 10, maar zijn ze te slurpen?

Deze koffiecapsule van de Hema zijn voorzien van het Rainforest alliance keurmerk, net als de koffiebonen van de Hema. Het keurmerk zorgt ervoor dat de koffiebonen gebruikt voor de koffiecups CO2 neutraal zijn geteeld EN dat de boeren een goede prijs krijgen voor de koffiebonen.

De koffiebonen gebruikt in de capsules zijn gemaakt van 100% arabicabonen en de smaak wordt als volgt omschreven door de Hema.

¨ De zorgvuldig geselecteerde en licht gebrande Arabica bonen geven een frisse, subtiele smaak aan deze zachte, milde koffie.¨

Hema Lungo Ultimo koffie capsules 3 stuks
Hema Lungo Ultimo koffie capsules 3 stuks

Smaak Hema lungo ultimo koffiecapsule

Wat de Koffieslurper direct opvalt na het zetten van de Hema lungo ultimo koffiecup is de hoge cremalaag. Het aroma is niet te ruiken, de smaak is ook niet echt te proeven. Het is een zeer lichte koffie met een frisse citrus boventoon.

Hema Lungo Ultimo Koffiecups gezet met hoge cremalaag
Hema Lungo Ultimo Koffiecups gezet zie hoge cremalaag

De Hema omschrijft de smaak van deze koffiecapsule als zacht en mild, maar voor de Koffieslurper is deze iets te zacht en mild. De smaak blijft niet hangen en daarom is deze koffiecup niet voor de doorgewinterde Koffieslurper.

Ben je echter gewoon iemand die een bakje koffie wil hebben zonder zware smaak, of die normaal koffie met melk drinkt, dan is deze koffiecapsule een goede starter.

Conclusie

De Hema – lungo ultimo koffiecups komen redelijk uit de test van de Koffieslurper. Met een kracht van 7 op een schaal van 12 is dit zeker een milde koffie. Door gebruik te maken van een Lungo (110ml water) wordt de al niet sterke smaak nog meer verdund.

Dit zorgt ervoor dat de smaak de Koffieslurper niet echt kan verblijden, maar de Hema had ook een milde koffie beloofd EN dat is deze koffiecapsule zeker.

TIP: Mocht je toch een iets sterker bakje koffie willen, zet gewoon een espresso van deze lungo koffiecapsule

Ben je een beginnende Koffieslurper of hou je gewoon niet van een stevig bakje pleur dan zijn deze Hema – lungo ultimo koffiecups het proberen waard.


Slurp ook deze reviews