Hema – Lungo regular koffiecups review

De tweede Lungo van de Hema de Lungo Regular wordt geslurpt door de Koffieslurper en getest!

Hema - Lungo regular koffiecups

6,- per 50 stuks
6.6

Lungo

6.5/10

Smaak

6.5/10

Prijs/kwaliteit

6.9/10

Voordelen

  • Voor de beginnende koffieslurper
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Voldoet aan het smaakprofiel

Nadelen

  • Geen pittig bakje koffie

Koffiecup

Zijn de Hema – Lungo regular koffiecups goed voor een lekker bakje koffie?

De Koffieslurper zoekt het uit, met de 2e lungo van de Hema koffiecapsules familie. De test van de eerste lungo kunnen jullie Koffieslurpers HIER vinden.

Deze Hema – Lungo regular koffiecapsules zijn ook voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk, net als alle andere koffieproducten van de Hema. Ze letten dus ook op onze koffieboertjes, want zonder hen, kunnen wij geen koffie slurpen, dus altijd goed om in ogenschouw te nemen bij het kopen van koffiecups.

Hema Lungo Regular koffiecups 3 stuks
Hema Lungo Regular koffiecups – 3 stuks

De Hema – Lungo regular koffiecapsules zijn in een opvallende oranje jas gestoken en kunnen gebruiktworden in plaats van de duurdere cupjes van Nespresso. De koffiecapsules van Nespresso zelf verliezen het vooral op prijs, lees de review van de Koffieslurper.

¨Hema – lungo regular een frisse, lichte lungo die je een warm en voldaan gevoel geeft. De 100% Arabica bonen zijn op de klassieke HEMA manier gebrand.¨

Het smaakprofiel hierboven gegeven door de Hema geeft niet erg veel informatie. De koffiebonen, gebruikt in deze koffiecapsule zijn in ieder geval 100% Arabica. Een frisse lichte lungo is de beloofde verwachting.

¨Een warm en voldaan gevoel¨ dat ligt natuurlijk aan de temperatuur van de koffie! Marketingpraatjes hebben ze ook bij de Hema ontdekt. Jammer genoeg staat ook nergens beschreven wat de klassieke Hema manier van koffiebranden inhoudt.

De Koffieslurper wordt graag uitgenodigd door de Hema om deze ¨klassieke manier¨ te aanschouwen. Nu over naar het belangrijkste van de Hema – Lungo regular koffiecapsule. Is deze te slurpen?

Smaak Hema – lungo regular

De Hema krijgt het ook deze keer voor elkaar om een aroma van koffie na het zetten tot in de neus van de Koffieslurper te krijgen. De cremalaag is mediumbruin en niet al te hoog, zo komen de lippen van de Koffieslurper licht in aanraking met de laag voordat de koffie kan worden geslurpt.

De smaak is mild, te mild naar de smaak van de Koffieslurper. Het is echter wel volgens het smaakprofiel van de Hema – lungo regular koffiecapsules. Verder valt er geen karakter te bespeuren in deze lungo. Wat overblijft is een zeer milde smaak van koffie, zonder afdronk. De frisse smaak is niet te slurpen, deze koffiecup is geschikt voor de beginnende Koffieslurper.

Conclusie

De Hema houdt haar reputatie op een ruime voldoende met de Hema – Lungo regular koffiecapsules. Wat krijg je voor 6,- per 50 stuks?

Een Lungo voor de beginnende Koffieslurper, of gewoon voor een Koffieslurper welke houdt van een milde smaak. De smaak is volgens de Koffieslurper volgens het smaakprofiel van de Hema, ondanks het missen van het frisje.

Het is zeker een upgrade vanaf een Senseo bakje pleur en kan gedurende de hele dag gedronken worden door de milde smaak.

Wederom een voldoende voor de Hema van de Koffieslurper.


Slurp ook deze reviews