Hema – Koffiebonen Regular Review

Hema - Koffiebonen Regular

10,-
4.9

Espresso

5.7/10

Lungo

5.0/10

Smaak

4.0/10

Prijs/Kwaliteit

5.0/10

Voordelen

  • Rainforest Alliance Keurmerk

Nadelen

  • Vette Bonen
  • Smaak is snel weg
  • Te frisse smaak

Koffieboon

Het is weer tijd voor een review van een koffieboon van de Hema. De vorige 2 kregen van de koffieslurper een ruime voldoende tot goed. Hoe zal het deze vergaan?

De Hema Koffiebonen Regular is een melange van 70% Arabica en 30% Robusta koffiebonen met het Rainforest Alliance keurmerk. Dit is de eerste koffieboon met een hogere percentage Robusta bonen, dit zal in theorie moeten zorgen voor een wat bittere smaak en een hogere cremalaag.

Het is duidelijk te zien dat de bonen afkomstig zijn van verschillende plantages en dat er verschillende brandingen zijn gebruikt. De bruine en donker gebrande bonen wisselen elkaar af, er zitten ook wat halve bonen tussen. Het vet is ook duidelijk te zien op de bonen, dit was ook het geval bij de Hema – Dark Roast, gelukkig had dit geen invloed op de smaak.

De Hema omschrijft de bonen als volgt

Deze zak regular koffiebonen, verrukkelijk voor lungo’s en filterkoffie, is een melange van medium tot donker gebrande Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse bonen. Diep en gelaagd en een milde nasmaak. Met tonen van karamel en hazelnoot en een vleugje chocolade en kruiden.

We zullen zien wat hiervan waar is!

Espresso

De Espresso heeft ondanks meer robusta bonen een kleine crema laag, het aroma ruikt goed naar koffie.

De smaakomschrijving zoals hierboven aangegeven kan ik echter niet uit de koffie halen. Er is een zeer lichte pittig, frisse smaak aanwezig. Deze blijft echter maar zeer kort in de mond hangen. De smaken karamel, hazelnoot en chocolade kan ik niet uit deze koffie halen, de “kruiden” smaak is natuurlijk erg vaag. Door het hoge percentage van robusta bonen was ik bang voor een bittere afdronk, maar deze is gelukkig afwezig, daarom toch een krappe voldoende.

Lungo

De Lungo heeft een hoge cremalaag, door het gebruik van meer robusta bonen. Deze verdwijnt echter weer snel, de smaak is vlak en licht fris te noemen, totaal niet mijn smaak voor een lungo, daar hou ik meer van romig en vol. Met een koekje erbij is deze koffie nog wel te doen, maar echt een onvoldoende, ik had meer verwacht van de Hema koffieboon.

Conclusie

De Hema – Koffiebonen Regular vallen tegen. Zeker na de andere 2 koffiebonen te hebben getest. De smaak is te mild en vlak, de frisse smaak komt de algehele koffie sensatie niet ten goede. Ik snap dat sommige mensen niet van de volle pittige smaak van koffie houden, maar deze regular koffiebonen slaan toch de plank mis. De koffieslurper zou deze koffie dus laten staan en voor een van de andere Hema koffiebonen gaan, welke wel kunnen rekenen op een ruime voldoende.


Slurp ook deze reviews