Hema – Koffiebonen Espresso review

De eerste koffieboon van de Hema die wordt getest door de Koffieslurper. Hoe ervaart de Koffieslurper de Hema espresso koffiebonen?

Hema - Koffiebonen Espresso

10,-
7.3

Espresso

7.7/10

Lungo

6.6/10

Smaak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Voordelen

  • Medium Gebrand
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • 100% Arabica
  • Rainforest Alliance keurmerk

Nadelen

  • Minder volle body bij een Lungo

Koffieboon

De Hema koffiebonen Espresso is een melange van 100% Arabica koffiebonen afkomstig uit Zuid- en midden Amerika, Afrika en Indonesië met het Rainforest Alliance keurmerk.

De bonen zien er medium gebrand uit en niet vet, alle bonen zijn volledig en zijn er geen halve bonen in de zak te vinden.

De smaak wordt bij de hema omschreven als een vol karakter met tonen van karamel, hazelnoot en een vleugje chocolade met een milde nasmaak. Zal dit echt zo zijn? De koffieslurper zoekt het uit.

Espresso

Na het zetten van de espresso komt een geur van koffie mij tegemoet, dat is in ieder geval een goed begin.

Er zit een kleine crema laagje op de koffie, na het slurpen van de koffie komt een licht pittige volle smaak naar boven, licht fruitige nasmaak.

De nasmaak is inderdaad mild en niet zuur dus deze espresso kan de hele dag door gedronken worden.

Lungo

De lungo heeft een licht pittig aroma met weer een kleine crema de pittige smaak is niet overheersend en zal door de meeste mensen lekker gevonden worden, de pittige smaak blijft echter niet lang in de mond hangen, dus niet een volle body.

Dit mag echter de pret niet drukken, dit is een goede lungo voor 80% van de koffiedrinkers

Conclusie

De Hema espresso bonen hebben mijn verwachtingen overtroffen, wat kan je immers verwachten van een koffieboon die 10,- per kilo kost.

Voor de meeste mensen is dit een top koffieboon om te gebruiken. De smaak is in balans niet te pittig, niet bitter en gewoon een goede koffie smaak en is niet overheersend en kan dus de hele dag gedronken worden. Ik ben aangenaam verrast en vandaar ook een ruime voldoende voor deze koffieboon van de Hema.

De koffieboon is online en in de winkel van de Hema te koop


Slurp ook deze reviews