Hema – Espresso Dark Roast Koffiebonen Review

Hema - Espresso Dark Roast Koffiebonen

9€
8

Espresso

8.0/10

Lungo

7.5/10

Smaak

7.5/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Voordelen

  • Rainforest Alliance Keurmerk
  • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
  • Goede Espressoboon

Nadelen

  • Vette bonen

Koffieboon Hema Espresso Dark Roast

De Hema is een vaste aanbieder van goed betaalbare koffie voor de Koffieslurper. Deze keer test de Koffieslurper de Hema Espresso Dark Roast koffiebonen, tijd om te slurpen voor deze review.

De Hema Espresso Dark Roast is een melange van 80% Arabica en 20% Robusta koffiebonen met het Rainforest Alliance keurmerk.

De bonen zijn medium tot donker gebrand en dit valt duidelijk te zien aan de boon, ze zijn allemaal iets anders van kleur, wat wel gelijk opvalt is dat ze een stuk vetter zijn dan de Hema – Espresso koffiebonen. Dit had ik liever anders gezien, maar uiteindelijk gaat het om de smaak.

De smaak wordt omschreven als een intens aroma met verfrissende tonen van frisse citrus.

Espresso

Wat direct opvalt bij deze espresso is dat er een grote crema laag op zit, dit komt omdat er 20% robusta bonen zijn gebruikt. Deze zorgen voor meer crema, maar bij veel andere koffies ook voor een bittere nasmaak.

Deze bittere nasmaak blijft echter achterwege bij deze espresso dark roast koffieboon van de Hema. Voor een dark roast is de smaak niet zo pittig, eerder fris met een volle body, blijft lekker in de mond hangen en is mild. Ik merkte bij mezelf dat ik vaak een dubbele espresso nam in plaats van een enkele, omdat de koffie zo lekker weg drinkt.

Lungo

De Lungo heeft ook een hoge crema laag en een frisse smaak, zeker niet te pittig, maar wel nog een mooie smaak van koffie en inderdaad citrus. Een volle body zou het afmaken, maar de smaak blijft niet zo lang in de mond hangen. Al met al echt een goede lungo voor de prijs.

Conclusie – Hema Espresso Dark Roast


De Hema heeft met de Espresso Dark Roast weer een toppertje in handen, ondanks er 20% robusta bonen is gebruikt is er geen merkbare bittere afdronk. De smaak is fris en licht pittig, dat maakt het goed voor alle soorten koffie. De bonen zelf zijn wel wat vet, misschien kan dit nog anders zijn in andere zakken.

Met de prijs kwaliteit verhouding zit je met deze Hema koffiebonen zeer goed, ik denk dat je niet meer koffie kan krijgen voor je geld. Verkrijgbaar voor 7,50 bij de Hema, maar vaak in de aanbieding voor 6,- per kilo. Voor de prijs hoef je het dus zeker niet te laten.


Slurp ook deze reviews