G’woon – Regular Espressobonen review

G'woon een koffieboon, de volgende die wordt gekeurd door de Koffieslurper, dit keer de Regular Espressobonen

G'woon Regular Espressobonen

6,50€
7.6

Espresso

7.5/10

Lungo

7.0/10

Smaak

7.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Voordelen

  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Niet vette boon
  • Zoet & licht bitter

Nadelen

  • Minder volle body bij Lungo

Koffieboon

De tweede telg van het merk G’woon heeft de volautomatische espressomachine van de Koffieslurper bereikt. Het gaat deze keer om de G’woon Regular Espressobonen met als bijschrijft: “Intens en karaktervol, sterkte 9”.

G’woon heeft deze keer gekozen voor een 100% Arabica melange, jammer genoeg wordt de oorsprong van deze melange niet medegedeeld. Ook deze boon wordt gebrand, volgens het slow roast principe

Smaakomschrijving G’woon Regular Espressobonen

“Een rijke zoete koffie waarin ook de frisheid van rood fruit en de smaak van gebrande noten aanwezig is”

Deze G’woon Regular Espressobonen zijn UTZ Certified zoals vele andere bonen in de supermarkt. Aan de prijs voor deze bonen te zien, kan ik mij niet voorstellen dat de koffieboeren daadwerkelijk een goede prijs voor hun koffie krijgen. Misschien leuk om eens uit te zoeken.

Espresso

De licht zoete geur van koffie komt je tegemoet na het zetten van deze espresso, de cremalaag is laag door het gebruik van alleen maar Arabica bonen.

De smaak is licht zoet met een bittertje op het eind, dus het is zeker geen zoete smaakbom, de noten en rood fruit vanuit de smaakomschrijving kan de Koffieslurper er niet uit halen. Deze Espresso is een stuk minder pittig dan de G’woon Dark Roast Espressobonen, er is meer plek voor smaak. De Koffieslurper prefereert deze G’woon regular espressoboon.

Lungo

Met het gebruiken van 70ml water in plaats van de 40ml bij een Espresso is het altijd logisch dat de smaak van de koffie wat minder uitgesproken naar voren komt. Aangezien de Koffieslurper de koffie zwart proeft zonder eventuele lekkere zoete versnaperingen heeft de lungo vaak net te weinig smaak om echt te kunnen genieten.

Met deze Lungo is het niet anders, de smaak van licht zoet en kleine bitter is nog steeds aanwezig. Nu wel minder uitgesproken en de smaak blijft minder lang in de mond hangen. Echter heeft deze lungo nog steeds wel smaak, wat de Koffieslurper wel eens anders heeft geproeft

Deze lungo is ook goed te combineren met wat lekkers bij de koffie. Wil je echt de smaak behouden, dan zou ik gaan voor een dubbele espresso in plaats van de lungo, hierover meer in de conclusie.

Conclusie

De tweede koffieboon van het merk G’woon valt zeker niet tegen. De bonen zijn een stuk minder vet dan de donker gebrande Dark Roast koffiebonen van G’woon, er is nog wel een lichte vetlaag op de boon te vinden, maar dit is verwaarloosbaar.

De smaak kan de Koffieslurper erg waarderen, minder pit, meer smaak, zeker goed voor deze prijs. Het smaakprofiel kan de Koffieslurper niet helemaal uit de koffieboon halen, de smaak van gebrande noten en rood fruit is niet te vinden, maar de licht zoete smaak is voor de Koffieslurper goed genoeg. Dan komen we ook op het punt van de prijs.

Deze boon kan je zeer regelmatig verkrijgen in de aanbieding bij een supermarkt naar keuze met 50% korting, dat is dus 3,75€ per KG koffie! Voor deze prijs hoef je ook geen genoegen meer te nemen met een slappere lungo koffie, ga gewoon voor een dubbele espresso. Uw smaakpapillen zullen u dankbaar zijn.


Slurp ook deze reviews