Grand Maestro Italiano – Original Koffiebonen Review

De Grand Maestro Italiano - Original koffiebonen zijn 100% Arabica bonen en zijn redelijk donker gebrand. Zelf ben ik hier geen fan van, dat komt de smaak meestal niet ten goede. De boon is niet erg vet en dat is een pluspunt voor de koffiemachine.

Grand Maestro Italiano - Original

5.1

Espresso

6.0/10

Lungo

5.0/10

Smaak

4.5/10

Prijs/kwaliteit

5.0/10

Voordelen

  • 100% Arabica
  • Goed voor een pittige Espresso

Nadelen

  • Erg donker gebrand
  • Smaak niet in balans
  • Niet voor een lungo

Koffieboon

De Grand Maestro Italiano – Original koffiebonen zijn 100% Arabica bonen en zijn redelijk donker gebrand. Zelf ben ik hier geen fan van, dat komt de smaak meestal niet ten goede. De boon is niet erg vet en dat is een pluspunt voor de koffiemachine.

Volgens koffievoordeel komen de bonen uit Midden- en Zuid-Amerika en komt er een notige en chocolade smaak naar boven in de koffie met een soepele smaak. Ik ben het hier echter totaal niet mee eens.

Espresso

De Espresso is pittig van smaak met een volle body, maar heeft geen bittere nasmaak en er zit een klein zuurtje in. De pittige smaak had de boventoon waardoor andere smaken niet te onderscheiden waren, ook rook ik na het zetten van de espresso een wat branderige lucht, niet echt uitnodigend.

Lungo

Eigenlijk is deze boon niet echt geschikt voor lungo, van de pittige smaak blijft weinig over en vol is deze zeker niet. Gewoon een bakje pleur blijft dan over, goed met iets erbij, maar ik zou deze boon laten staan als je puur een lungo wilt drinken.

Conclusie

De koffiebonen Grand Maestro Italiano – Original zijn eigenlijk te duur voor wat je krijgt. Voor rond de 10 euro zijn vele alternatieven te vinden die een stuk beter smaken. Het lijkt of de koffieboon eerst een sigaret heeft gerookt voordat deze uiteindelijk in de koffiezak is beland.

Hou je van een pittige espresso is het nog de moeite waard, maar dan nog komt deze koffiebonen niet verder dan een matige voldoende

Wil je toch een poging wagen dan zijn deze koffiebonen online verkrijgbaar bij verschillende aanbieders.


Slurp ook deze reviews