Douwe Egberts – Barista Editions – Espresso

Douwe Egberts - Barista Editions - Espresso

13,-
5.1

Espresso

6.0/10

Lungo

4.5/10

Smaak

5.0/10

Prijs/Kwaliteit

4.7/10

Voordelen

  • 100% Arabica
  • Overal verkrijgbaar
  • Milde smaak

Nadelen

  • Geen volle body
  • Waterig bij een lungo

Koffieboon

Dit is de eerste keer dat Douwe Egberts de eer heeft om geproefd te worden door de koffie slurper. Ik zeg maar vast dat ik D.E. erg laag heb zitten door de smerige oploskoffie in de meeste ziekenhuizen waar ik ben geweest.

Deze keer waren de speciale “Barista Editions” in de aanbieding en dus het proberen waard.

De Koffiebonen van deze Espresso bestaan volgens D.E. uit 100% Arabica bonen met een karaktervolle en rijke melange. Dit zegt dus eigenlijk helemaal niks, enkel dat er 100% arabica bonen zijn gebruikt, niet waar deze vandaan komen, dus de smaak valt vantevoren niet te voorspellen.

De bonen zelf zijn ongeveer dezelfde grootte, niet vet, maar er zitten ook een paar schillen van de bonen bij, dus niet de hele boon is meegenomen. Dit verwacht ik eigenlijk niet van een “Barista Edition” koffieboon, maarja het blijft D.E.

Espresso

Er komt in ieder geval een geur van koffie naar je toe na het zetten van Espresso, de crema laag is klein door het gebruik van alleen arabica bonen.

De smaak is mild en fris, blijft niet erg lang in de mond hangen en heeft geen bittere nasmaak. De niet zo volle body, waardoor de smaak snel wegebt is jammer, want de smaak is tot mijn verbazing redelijk. Daarom net een voldoende voor Douwe.

Lungo

Het is tijd om het gewone standaard bakje koffie te testen, dit viel wel te verwachten. De smaak is iets fris, maar echt heel erg kort aanwezig in je mond daarna is het eigenlijk meer water. De smaak van koffie is dus bij de lungo volledig weggevallen, dus alleen goed als je niet van de smaak van koffie houdt.

De crema laag is na het zetten ook snel verdwenen, dit komt de smaaksensatie ook niet ten goede

Conclusie

De eerste Douwe Egberts koffiebonen, zijn zoals verwacht matig, voor een Espresso nog een krappe voldoende. Voor de normale bak koffie is deze koffieboon echter onder de maat voor wat je ervoor betaald. Laat je dus niet verleiden door het merk of de verpakking, maar laat deze koffieboon links liggen als je van koffie houdt.

De prijs van 13 euro per kilo is gewoon te duur. Soms zijn ze 1+1 gratis, dan zou je het nog kunnen overwegen als je niks anders thuis hebt staan.


Slurp ook deze reviews