Celeste D’Oro – Finest Intense koffiebonen review

De tweede koffieboon van het merk Celeste D'Oro die de Koffieslurper op de tong neemt. Hoe gaat het deze boon af? Lees het in de Celeste D'Oro Finest Intense koffiebonen review.

Celeste D'Oro Finest Intense koffiebonen

12,99
6.6

Espresso

7.5/10

Lungo

6.5/10

Smaak

6.5/10

Prijs / kwaliteit

6.0/10

Voordelen

  • Smaakvol maar niet te
  • Niet vette boon
  • Lichte pure chocolade / vanille smaak
  • Lang smaakbehoud bij een espresso

Nadelen

  • Redelijk prijzig
  • Verliest karakter bij een lungo

Koffieboon

Door de aanschaf van een proefpakket van Celeste D’Oro is de Koffieslurper in staat om alle 5 de koffiebonen van het merk te slurpen. Deze keer ligt de Celeste D’Oro Finest Intense koffieboon op de smaakpapillen van de Koffieslurper.

Deze koffieboon komt ook uit Midden-Amerika net als de Celeste D’oro – Finest Espresso koffieboon. Met dezelfde certificaten, het Climate-Neutral Certified en het Rainforest Allianz keurmerk.

Het smaakprofiel is echter anders omschreven door Koffievoordeel.nl

“De Finest Intense is sterk en karaktervol maar toch ook zacht en verfijnd. Het volle aroma met tonen van vanille, donker fruit en walnoot sluit mooi aan bij de intense smaakbeleving waarin je donkere chocolade, licht nootmuskaat en citrus kunt proeven”

Koffievoordeel

De 100% Arabica Celeste D’Oro – Finest Intense koffiebonen zijn licht donker gebrand waardoor er iets van vet op de bonen zit. De bonen zijn nog geheel intact en kunnen dus lekker gemalen worden in uw volautomatische espressomachine.

De Celeste D'Oro Finest Finest Intense koffieboon
Medium gebrande De Celeste D’Oro finest Intense koffieboon

Espresso

De espresso geeft een licht frisse geur af bij het zetten van de koffie. De cremalaag is zoals verwacht laag en lichtbruin van kleur.

Nu de smaak: deze koffieboon kan de tong van de Koffieslurper waarderen. Een klein zuurtje van de chocolade komt eerst naar voren op de smaakpapillen. Later in de slurp komt de lichte vanillesmaak aan bod, om af te sluiten met een klein zuurtje die blijft hangen op de tong. Maakt u echter geen zorgen, het zuurtje is niet sterk, maar zorgt wel dat de smaak na de afdronk nog eventjes blijft hangen.

Lungo

Een lichte vanillegeur komt de Koffieslurper tegemoet na het zetten van de lungo. De smaak blijft redelijk behouden bij de lungo, maar blijft minder lang hangen. Het echte karakter van deze Celeste D’Oro – Finest Intense koffieboon gaat jammer genoeg verloren. De smaak blijft stabiel tijdens het drinken, licht zuur, beetje pure chocolade en een zacht bittertje aan het eind. Hou je van een milde tot matige pittige koffie dan is deze boon aan te raden. Wil je meer karakter in je koffie, hou het bij een espresso.

Conclusie – Celeste D’Oro Finest Intense koffiebonen

De Celeste D’Oro Finest Intense koffieboon komt een stuk beter uit de koffiebus dan zijn broertje. De espresso heeft een milde smaak zoals omschreven. Een licht bittertje, een vleugje vanille met smaakvolle afdronk, de smaak blijft zo nog even nasmeulen op de tong.

De lungo geeft iets meer karakter aan de koffie, maar drinkt lekker weg en heeft een stabiele smaak.

De Koffieslurper geeft daarom een goede voldoende voor beide koffiespecialiteiten.

Over smaakt valt niet te twisten, maar wel over de prijs. De Celeste D’Oro Finest Intense koffiebonen zijn online te koop bij koffievoordeel.nl. De adviesprijs is echter veel te hoog, maar er lopen eigenlijk altijd aanbiedingen. Op het moment van schrijven van de review, vragen ze 12,99 voor een kilo. Een krappe voldoende wat betreft de smaak/kwaliteit verhouding, volgens de Koffieslurper.


Slurp ook deze reviews