Celeste D’Oro – Finest Espresso Koffiebonen Review

De eerste koffieboon die getest wordt door de Koffieslurper van het merk Celeste d'Oro. Hoe zal de eerste kennismaking zijn met dit merk?

Celeste d'Oro - Finest Espresso Koffiebonen

12,99
5.3

Espresso

5.5/10

Lungo

6.0/10

Smaak

5.5/10

Prijs/Kwaliteit

4.0/10

Voordelen

  • Makkelijk verkrijgbaar
  • Geen vette koffieboon

Nadelen

  • Duur
  • Verliest karakter bij een Lungo

Koffieboon

Online werd de Koffieslurper steeds advertenties voorgeschoteld voor het merk Celeste D’oro. Het werd tijd voor een Celeste D’Oro – Finest Espresso Koffiebonen review.

Deze melange bestaat uit Arabica bonen uit Zuid- en Midden-Amerika. De koffiebonen uit deze streek leveren meestal een milde smaak, met een fruitje en kunnen wat zuur zijn.

Het merk Celeste D’Oro is online te vinden bij verschillende aanbieders, het werd tijd dat de koffieslurper zijn mening geeft over deze lijn koffiebonen. In deze tijd bestellen veel koffieslurpers online koffiebonen en de keuze is reuze, maar welke online koffieboon is nou echt je duur verdiende centen waard.

Er is weinig informatie over dit merk te vinden, gelukkig staat er achterop de zak dat de koffiebonen Climate-Neutral Certified zijn en draagt het merk Celeste D’Oro een Rainforest Allianz keurmerk.

De koffiebonen zijn gebrand en verpakt in Nederland en het merk Celeste D’Oro wordt uitgegeven door Fair Coffee Company uit Gorredijk. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor het merk Grand Maestro Italiano, lees de review van de Grand Maestro Italiano – Original

De medium roast gebruikt bij de Celeste D'oro Finest Espresso koffiebonen review
Celeste D’oro Finest Espresso koffieboon – medium roast

Smaakomschrijving Celeste D’Oro – Finest Espressobonen

“De Finest Espresso is er voor liefhebbers van een zachte espresso met een verfijnde, ronde smaak. Het volle aroma doet denken aan walnoot, rozijnen en karamel. Toetsen van zachte citrus worden mooi gecontrasteerd met tonen van zwarte chocolade, walnoot en peper”

Espresso – Celeste D’Oro – Finest Espresso Koffiebonen

De Espresso geeft een frisse geur af na de bereiding en een zeer licht klein laagje crema. Dat duidt erop dat er gebruik is gemaakt van 100% arabica bonen.

De smaak is jammer genoeg redelijk vlak, aan het begin proef je een frisse smaak, maar deze maakt zeer snel plaats voor een licht bittere nasmaak. Deze nasmaak je zou kunnen omschrijven als in pure chocolade. Alleen blijft deze nasmaak hangen zonder de chocolade smaak. Je blijft dus achter met een licht bittere nasmaak zonder pit.

De ronde verfijnde smaak zoals de boon omschreven wordt kan de Koffieslurper dus niet thuisbrengen.

Lungo – Celeste D’Oro – Finest Espresso Koffiebonen

Bij een lungo verliest de Celeste D’oro finest espresso koffieboon haar karakter. De frisse beginsmaak en de bittere afdronk zijn door het gebruik van meer water eigenlijk helemaal weg. Wat overblijft is een zeer zacht bakkie pleur, het is zeker koffie, maar heeft geen smaken welke eruit springen.

Een zacht bakje koffie is zeker niet verkeerd voor bezoek of met iets lekkers bij de koffie, maar voor de echte koffieslurper zou ik het houden bij een Espresso.

Conclusie – Celeste D’Oro – Finest Espresso Koffiebonen

De eerste review van een koffieboon van de het merk Celeste D’oro valt de koffieslurper eerlijk gezegd een beetje tegen. De espresso is licht fruitig en wat bitter, de koffieslurper verwacht echter een pittige volle smaak bij een speciale espressoboon.

Vandaar maar een kleine voldoende voor de Celeste D’oro finest espresso koffieboon voor een lungo of een espresso.

De normale prijs is echter best hoog, waardoor de prijs-kwaliteit van deze koffieboon een onvoldoende krijgt.

Soms zijn er acties waardoor je de bonen voor onder de 10€ per kilo kan krijgen, maar voor dit geld zijn er betere espresso koffiebonen te krijgen, zie bijvoorbeeld de Hema – Espresso Dark Roast Koffiebonen

Het advies van de Koffieslurper is om deze koffieboon alleen te kopen als het smaakprofiel, zoals de Koffieslurper omschreven heeft, bij je past EN de koffiebonen flink in de aanbieding zijn. Hopelijk kunnen de andere koffiebonen van Celeste D’oro onze tong meer verblijden.


Slurp ook deze reviews