Australian – Koffiebonen Peru single origin biologisch review

Australian Coffee beans single origin biologisch

11,49€
6.3

Espresso

7.0/10

Lungo

7.0/10

Smaak

6.5/10

Prijs/Kwaliteit

4.8/10

Voordelen

  • 100% Biologisch
  • Fruitig
  • Geen vette bonen

Nadelen

  • Duur
  • Niet voor iedereen

Koffieboon

De Australian Koffiebonen Peru single origin zijn biologische koffiebonen, de bonen zijn donkerbruin van kleur en niet vet.

De website van AH beschrijft de boon als volgt

  • Uitsluitend koffie van een goede batch en uit een gerenommeerde koffiestreek worden geselecteerd
  • Op lagere temparatuur en in kleine charges gebrand, waardoor er veel smaak en aroma vrij komt
  • De koffie voor de echte barista, 4 keer per jaar een nieuwe koffiestreek
  • 100% biologische koffiebonen

Jammer genoeg wordt er niet gesproken over hoe deze koffie dient te smaken. Ze willen vooral laten zien dat deze koffie biologisch en verantwoord is geteeld en dat je deze kunt traceren.

Allemaal leuk en aardig, maar bij de koffieslurper gaat het vooral om de smaak en de prijs/kwaliteit verhouding van de koffie. We zullen slurpen of deze biologische koffieboon ook daadwerkelijk smaak heeft.

Espresso

De Espresso heeft een lage cremalaag, maar gelukkig wel een geur van koffie. Wist je trouwens dat reuk 80% bepalend is voor de smaak, dus een goed aroma is erg belangrijk bij koffie.

De Espresso is fris en niet pittig, deze frisse smaak blijft redelijk lang in de mond hangen. De koffie wordt niet erg zuur, toch ben ik meer fan van de wat vollere romigere smaak. Hou je echter van een frisse espresso met een bittertje aan het eind, dan kan deze boon voor jou zijn.

Lungo

Deze koffieboon maakt een betere lungo dan ik had verwacht. De smaak blijft redelijk behouden, goede smaak van koffie, het aroma is wat bloemig en de smaak blijft fris. Een koffie de je de hele dag door kan drinken.

Conclusie

Australian krijgt het voor elkaar om een 100% biologische boon voor 16,- per kilo aan te bieden. Nu zijn deze ook regelmatig in de aanbieding.

De koffieslurper vindt echter dat de smaak niet ten koste moet gaan van het “biologisch” zijn van de koffiebonen. De smaak van de koffieboon is bij een lungo of espresso goed, maar toch gaat de prijs/kwaliteit verhouding mank.

Wil je echt een biologische boon, dan zou je deze kunnen overwegen, maar als je toch 16,- per kilo uit kan geven aan koffie, kijk dan eens naar verse branderij koffie.


Slurp ook deze reviews