Australian – Coffee Beans medium roast – Review

Australian - Coffee Beans medium roast - Review

10
3.1

Espresso

4.5/10

Lungo

3.0/10

Smaak

2.0/10

Prijs/Kwaliteit

3.0/10

Voordelen

  • Niet erg vet
  • Biologisch

Nadelen

  • Weinig smaak
  • Zuur
  • Donkere branding ipv medium
  • Duur voor wat je krijgt

Koffieboon

Australian laat ons weten in de naam van de boon dat deze medium gebrand is, oordeel zelf aan de hand van onderstaande foto. De meeste bonen zijn wel heel, licht vet, dat is eigenlijk het enige positieve over de boon an sich.

Duidelijk GEEN medium branding

Het smaakprofiel van de website van Australian staat bol van marketing praat, maar zegt eigenlijk niks over de smaak

Een heerlijke espresso melange; iets rins met een mooi aroma. Deze koffiebonen zijn uiterst zorgvuldig geselecteerd, van de mooiste plantages over de gehele wereld en zijn 100% UTZ en 100% Biologisch.

Aan de koffieslurper de taak om daadwerkelijk de smaak van deze koffieboon te beschrijven.

Espresso

Na het zetten van de Espresso komt een licht verbande geur vrij met een vleugje koffie, aangezien het aroma veel doet met de smaakbeleving beloofd dit niet veel goeds. De cremalaag is erg klein door het gebruik van 100% arabica bonen.

De smaak is licht pittig en licht bitter, maar verder erg vlak, er zijn dus geen andere smaken in de koffie goed te herkennen. De smaak blijft niet lang in de mond hangen, maar dat is in dit geval juist een pré

Lungo

De lungo ruikt ook niet uitnodigend, zeer vlakke smaak en alleen het lichte bittertje van de koffieboon blijft over. Zeer neutrale smaak en eigenlijk proef je geen koffie. Dit is echt een slechte beurt van Australian, leuk een biologisch stempel dragen, maar de smaak uit het oog verliezen. De zeer lage cremalaag maakt de onvoldoende een feit

Conclusie

Dit is tot nu toe de grootste misser van Australian. De koffiebonen zijn niet medium gebrand, zoals geadverteerd. De algemene beschrijving van de smaak zegt niks. Wat nog belangrijker is is dat de smaak van koffie niet te vinden is bij deze koffieboon. Bij de Espresso is de koffie nog te onderscheiden van water met een zwart kleurtje, maar bij de lungo valt de smaak helemaal weg.

Voor de normale prijs van 16€ per kg zou ik deze laten liggen, in de aanbieding voor 8€ per kg zou ik deze koffiebonen ook laten liggen. Ik zou zelfs zover willen gaan dat ik een Senseo zou prefereren boven deze ‘koffie’.

Ga ik nu te ver? We zullen volgende keer wat Senseo pads onder de loep nemen, uiteraard speciaal voor jullie offer ik mij op tot het drinken van Senseo ‘koffie’. Zal deze beter zijn dan deze aanfluiting?


Slurp ook deze reviews