AH – Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen review

Het is de AH Perla Superiore Finest dark roast gelukt om het koffielaboratorium van de Koffieslurper te bereiken voor een review.

AH Perla Superiore Finest dark roast koffiebonen

14,40
7.7

Espresso

7.5/10

Lungo

8.0/10

Smaak

8.2/10

Prijs / kwaliteit

7.0/10

Voordelen

  • Pittig & kruidige espresso
  • Goede balans van smaken in een lungo

Nadelen

  • Gespleten bonen door de donkere branding
  • Niet de goedkoopste koffieboon bij de AH

Koffieboon

AH heeft veel koffiebonen in hun assortiment van het huismerk Perla, de Koffieslurper heeft de in het oog springende koffiebonen in huis gehaald. Speciaal voor jullie mede Koffieslurpers, zit de zwarte parel ertussen?

Deze keer zijn het de AH Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen die de kans krijgen om de Koffieslurper te verbazen met smaak en karakter.


Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen macroshot
Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen van dichtbij

De Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen zijn medium gebrand, dit resulteert in niet vette hele koffiebonen. Mooie boontjes geven niet altijd een goede smaak, maar de Koffieslurper is tevreden.

Waar komen de Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen vandaan? De AH houdt de oorsprong van deze koffiebonen weer geheim, maar laat wel weten dat deze melange bestaat uit arabica én robusta bonen.

De smaaksterkte/intensiteit is 6 uit 12 volgens de schaal van de AH. Het onderstaande smaakprofiel smaakt vaak beter dan de koffiebonen zelf, de Koffieslurper is benieuwd wat er deze keer van waar is.


“Deze rijke espresso is tegelijk fris en fruitig gevolgd door een vleugje karamel en noten, gemaakt van een blend van robusta en arabica.”

— Smaakprofiel AH

Espresso

De rinse geur valt op bij het zetten van de Espresso met de Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen. Dit is het werk van de Robusta koffiebonen in deze melange.

Het karakter is zeer herkenbaar bij deze Espresso. De Espresso begint met een licht rinse smaak met een vleugje fruit, dan gaat de smaak over in een stabiele volle nasmaak. De karamel kan de Koffieslurper niet proeven, maar de notensmaak is zeker een onderdeel van deze nadronk.

De cremalaag is trouwens laag, terwijl er wel gebruik is gemaakt van Robusta bonen, dit zal een laag percentage zijn. Genoeg om het lichte bittertje bij het begin van de slurp te proeven.

Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen zijn top voor een espresso volgens de Koffieslurper

Lungo

Kan de Lungo van de Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen ook rekenen op een voldoende van de Koffieslurper?

De rinse geur is iets verminderd bij het zetten van de Lungo, maar nog steeds aanwezig. Het karakter van de lungo is echter anders dan bij de espresso van de Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen.

De rinse smaak aan het begin van de slurp heeft plaatsgemaakt voor het vleugje karamel, welke eerst werd overschreeuwd door de rinse smaak. Dit maakt de lungo milder, maar zeker niet karakterloos.

Milde koffiesmaak met een vleugje karamel blijft over, maar bij de nadronk komt de licht rinse smaak naar boven. De smaak van milde koffie blijft nog een tijdje in de mond hangen.

Conclusie – Perla Superiore Italian roast Firenze

De AH slaat met de Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen de koffieboon op zijn kop. De Espresso heeft de volgende smaak:

  • Rinse start met volle nootachtige nadronk

De Lungo heeft echter een ander karakter en smaakt als volgt:

Milde koffiesmaak met een vleugje karamel met een stabiele nadronk van koffie

Dit maakt de Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen een veelzijdige koffieboon. Goed voor de espressodrinkers, maar ook voor de mensen die gewoon houden van een bakje pleur. Een Koffieboon geschikt voor meerdere smaakprofielen komt de Koffieslurper niet vaak tegen, dus plusje voor de AH.

Het inflatievirus heeft zich jammer genoeg ook verspreid naar onze geliefde koffiebonen. De prijs per KG is niet mals 17,98€. Hou de aanbiedingen van de AH in de gaten! Als deze Perla Superiore Italian roast Firenze espressobonen in de 1+1 bonus komt, is het advies van de Koffieslurper, KOPEN!


Slurp ook deze reviews